Митрополит Никодим очолив чин відспівування Захисника України Никитюк Олександра Євгенійовича.

28.09.2024

28 вересня 2024 року, у Зимненському Свято-Успенському жіночому монастирі, що на Волині, відбувся чин похорону Захисника України Никитюк Олександра Євгенійовича.

Олександр Євгенійович майже все своє життя присвятив роботі у правоохоронних органах. З 1991 року пройшов великий шлях від оперуповноваженого до заступника начальника УМВС України у Волинській області – начальником кримінальної міліції.

Під час російського повномасштабного вторгнення був радником колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та служив на керівній посаді у Військовій службі правопорядку.

Будучи на передовій, внаслідок ворожого обстрілу, Олександр Євгенійович отримав поранення несумісне з життям.

Чин поховання загиблого воїна очолив митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим. Архіпастирю співслужили: митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, єпископ Гостомельський Аркадій, а також духовенство.

Варто зазначити, що митрополит Никодим багато років товаришував із Олександром Євгенійовичем, завжди спілкувались і підтримували один одного.

Після завершення заупокійної молитви Владика звернувся із словом співчуття до рідних, близьких, колег, побратимів та друзів загиблого Захисника.

Олександру Євгенійовичу було 56 роки, у нього залишилися дружина та двоє синів.

Нехай Милосердний Господь упокоїть душу спочилого в Царстві Небесному, а рідним дасть сили пережити велику втрату.

Вічна пам’ять Герою!

Пресслужба Житомирської єпархії УПЦ.


















Раздел: 
Новости Епархии